Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halálának 5.évfordulója - 2014. január 27.

2014.01.27

 

 ŐT IDÉZEM:

 

platan.jpg

 

 

 

"  Amit elhallgatnék….
                                                       Amit elmondanék….


Két szerencse ért az életben: rengeteg szemét , buta emberrel  és néhány okos, becsületes és segítőkész emberrel találkoztam. Így körülbelül alig harmincévesen tudtam az egyensúlyt. Előítéleteim alig vannak. Mindenkit úgy fogadok el, ahogy erkölcsi normám – mely persze nem tévedhetetlen – és hozzám való kapcsolata ítélni enged.

 

Egyet tudok, ha megvadítanak, nem ismerek se Istent, se embert. Csak becsületet. Ez pedig nem kevés kegyetlenséggel jár.


Születési hibám; nem tudok örülni, nem tudok ünnepelni. Ezt a képességemet - ha egyáltalán volt - nem fejlesztettem. Elcsökevényesedett. Gondolom, részben tudatos irányítással.

 

Túl sokáig éltem cigarettán, boron és zsíros kenyéren. És tulajdonképpen mindez a „béke” évei alatt. A magyarázat az életemre tehát nem látványos. Ha elkezdem, más folytatja. Sokan voltunk - vagy vagyunk? - így. 

 

Vajon a körülmények, az ellenkezésre lódító, jobbító szándék, vagy csak a pajzsmirigyem néha megzavarodott sietsége késztet őrült kapkodásra, káromkodásra, ivászatra, minden áron; hangosan gesztikuláló fecsegésre, szitkozódásra? 

 

A színészet gyakorlati kínja: szomjan halni tengeren hajózva."

 

 

 alomkep.jpg